Denna dataskyddspolicyn förklarar hur Wafabike Sweden AB behandlar dina personuppgifter. Policyn vänder sig till dig som besöker vår hemsida, genomför köp hos oss eller på annat sätt kommunicerar med oss.

Din integritet är viktig för oss. Vi är därför angelägna om att de personuppgifter som samlas in om dig lagras och behandlas på ett tryggt och säkert sätt, och i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning.

Vi uppmuntrar dig att läsa igenom denna policy noggrant. Om du har några frågor om hur dina personuppgifter behandlas kan du kontakta oss via formulär under sidan “kontakt”.

Dataskyddsförordningen (GDPR) är en ny EU-förordning om dataskydd och integritet. När den börjar gälla den 25:e maj 2018 ersätter den i stor utsträckning det nuvarande dataskyddsregelverket. Detta är den största förändringen av europeiska dataskyddsregler vi haft de senaste 20 åren.

Enkelt förklarat gäller GDPR för alla personuppgifter som hanteras inom EU:s gränser, eller avser personer i EU – oavsett var den organisation som hanterar uppgifterna finns.

Syftet med GDPR är att göra lagstiftningen enklare samt stärka dataskyddet för den enskilde individen på samma sätt inom hela EU.

För individer innebär det här en ökad kontroll över ens personuppgifter, och för företag som är verksamma inom EU medför GDPR vissa ytterligare krav kring hur personuppgifter hanteras. Men även om vissa saker förändras, är det mycket som förblir detsamma.

Uppgifter som du själv lämnar till oss:

  • Namn, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobilnummer, etc.
  • Namn och kontaktuppgifter om du är företrädare för en företagskund.

Uppgifter som vi skapar eller som genereras när du använder våra tjänster:

  • Information om dina besök på vår webbplats, genom så kallade cookies. För mer information om hur vi använder cookies, se längre ner i denna policy.
  • Information om varor/tjänster – detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.
  • Information om hur du använder hemsidan (besöksbeteende) -hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, och leveransnotiser när vi kontaktar dig.
  • Enhetsinformation – exempelvis IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.
  • Geografisk information – din geografiska placering.
  • Genom att lämna omdömen kring produkter på wafabike.com ger du också Wafabike Sweden AB rätten att publicera dem på wafabike.com samt i andra kanaler och medier. Wafabike Sweden AB förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Uppgifter som vi inhämtar från externa källor:

  • Information om din e-post- eller ip-adress är spärrad på grund av tidigare spam-aktiviteter.

När du endast besöker vår hemsida:

  • För att förbättra webbplatsen och för att ta fram anonymiserad statistik över hur webbplatsen används.
  • För att förvalta och testa våra IT-system.

När du genomför ett köp hos oss:

  • För att förhindra spam och ge en bättre användarupplevelse på hemsidan.
  • För att leverera och administrera ditt köp (t.ex. identifiera dig som kund) samt för att administrera hemsidan.
  • För att ge dig relevanta och personliga annonser utifrån hur du använder vår hemsida.
  • För att förbättra våra tjänster (t.ex. genom att sammanställa statistik för analysbehov).

När du på annat sätt kommunicerar med oss, t.ex. via vår support/formulär:

  • För att svara på frågor eller hjälpa dig med ditt ärende.

Dina personuppgifter lagras bara så länge som det krävs för att uppfylla ändamålen med behandlingen, eller så länge som vi måste lagra dem enligt lag. Därefter raderas de i enlighet med våra rutiner för gallring.

På webbplatsen används cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. Det finns två typer av cookies:

  • En permanent cookie, som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • En sessionscookie, som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Wafabike Sweden AB använder cookies för att förbättra webbplatsen t.ex. genom att förbättra webbplatsen för dig som besökare, genom att anpassa webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg / för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig.

Genom att godkänna Wafabike Sweden AB allmänna villkor och använda webbplatsen samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Notera att om du väljer att inte acceptera cookies på våran sida kan funktionaliteten komma att begränsas. I syfte att samla statistik, analysera data och anpassa marknadsföring som riktas till dig använder Wafabike Sweden AB verktyget Google Analytics, Google AdWords och dess funktion remarketing. För att möjliggöra detta används tredjepartscookies som samlar in information om hur du använder denna webbplats. Detta innebär också att annonser från Wafabike Sweden AB kan komma att visas på andra webbplatser som ett resultat av ditt tidigare besök på våran webbplats. Information som samlas och skapas genom tredjepartscookies kan komma att överföras och lagras av Google inc. (“Google”) på servrar i USA. Google är ensamt personuppgiftsansvarig för eventuell personuppgiftsbehandling som Google utför. Sådan information kan komma att överföras till tredje part om detta krävs av lag eller i det fall tredje part behandlar information på uppdrag av Google. Du hittar mer information om Googles behandling av information i deras sekretesspolicy.

Du kan välja bort cookies från Google genom att besöka deras webbsida för annonsinställningar (LÄNK). Det är även möjligt att installera ett tillägg till din webbläsare som hindrar att data behandlas genom Google Analytics, mer information om detta tillägg samt hur du installerar det hittar du här (LÄNK).

Vi jobbar ständigt med att förbättra våra erbjudanden så att du får en ännu mer smoooth användarupplevelse. Detta kan innebära förändringar i befintliga och framtida tjänster. Därför är det viktigt att du läser denna dataskyddspolicy varje gång du använder någon av våra tjänster, eftersom behandlingen av personuppgifter kan skilja sig från tidigare.

Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 25 maj 2018.